lauantai 19. toukokuuta 2012

Honey Dew

Baaritiskin takana oleva jääkaappi on täynnä ulkomaalaisia oluita. Vieri vieressä on toinen toistaan mielenkiintoisemman näköisiä oluita. Mietin kuumeisesti, minkä oluen valita. Baarityttö tulee tiskin toisesta päästä palvelualttiin oloisesti minua kohti. Kohta minun on tehtävä päätöskeni – muutaman sekunnin sisällä. Juuri, kun nainen tulee kohdalleni, huomaan toiseksi alimman hyllyn vasemmassa reunassa tummanruskean olutpullon, jossa on keltainen etiketti ja jossa lukee Honey Dew ja tekstin alapuolella on mehiläisen kuva. Päätän valita Honey Dew:n sen kirkkaan ja pirteän etiketin takia.

Honey Dew on Fuller's Breweryn vaalea ale, jota tarjoillaan puolen litran pulloista. Olut on kohtalaisesti hapokas ja maultaan raikas ja mieto. Maussa on myös aavistus hedelmäisyyttä ja vähän katkeruutta. Hunajan aromi tulee esiin etenkin oluen jälkimaussa, mutta kyllä lievää makeutta tai hunajaa on myös itse oluen maussa. Voi olla tietenkin, että maistan hunajan, vain koska oluen nimi on Honey Dew ja etiketissä on mehiläinen. Tällä kertaa en tullut tarkastelleeksi vaahdon väriä ja rakennetta, koska tv:stä tulee Suomen lätkämatsi ja olen hätäinen maistamaan tätä mielenkiintoista hunajaolutta. Viereisen kuvan perusteella voi päätellä, että vaahto on perinteistä valkoista vaahtoa. Päätän myös hieman tutustua oluen hajuun ja huomaan lieväksi yllätyksekseni, kuinka hunajainen oluen tuoksu on. Hunajan tuoksu suorastaan leijailee nenääni, ja mieleni leijailee kohti kesän hunajaisia mehiläispesiä.

Muuten oluen maku osoittautuu hyvin perinteiseksi vaalean ale-oluen mauksi. Kokonaisuutena helposti lähestyttävä, kelpo olut, mutta ei hunaja ihan parhaita olutaromeja kuitenkaan ole, paremmin hunaja sopii teehen.

2 kommenttia:

  1. Hahaa aika leijaileva analyysi. Onko oma kuva tällä kertaa?

    VastaaPoista
  2. Ei ollut kameraa baarissa. Ensi kerralla oma kuva.

    VastaaPoista