tiistai 11. syyskuuta 2012

Young's Double Chocolate Stout

Young's Double Chocolate Stoutin maistelua olen odotellut mielenkiinnolla jo pidemmän aikaan, koska eräs olutmaistelija kehui sitä taannoin yhdessä lehtiartikkelissa ja olen muutenkin kuullut hyviä arvioita tästä mielenkiintoisen kuuloisesta oluesta.

Nyt Double Chocolate Stout on kiertänyt läpi kehoni ja on arvion aika.

Tämä ”suklaaolut” osoittautui mielenkiintoiseksi kokemukseksi. Väriltään olut on pikimustaa kuten viimeviikkoinen portteri Sinebrychoff Porter, mutta maultaan tämän kertainen stoutti oli huomattavasti miedompi ja helpompi kuin viime viikkoinen portteri. Double Chocolaten maussa on erilaisia vivahteita, kohtalaisesti maltaisuutta ja kevyesti hapokkuutta. Vaahtoa syntyi ihan kivasti, vaaleanruskeaa. Tässä oluessa myös huomasin samettisen pehmeän suutuntuman, joka sopi hyvin oluen pehmeään ja tasapainoiseen makuun.

Entä se suklaa sitten? Maistuiko olut tummalle vai vaalealle suklaalle vai suklaalle lainkaan? Itse en olisi todennäköisesti suklaata huomannut, jos oluen nimessä sitä ei olisi mainittu, mutta nyt kun tiesin oluen suklaa-aromista, niin olin huomaavinani, varsinkin oluen jälkimaussa suklaista vivahdetta. Mitenkään selvästi tai häiritsevästi suklaa ei sieltä oluen mausta puskenut esiin, joten turha pelätä tätä eksoottisen kuuloista olutta. Kokonaisuutena kelpo olut, joka sopii hyvin rattoisaan baari-iltaan tai ihan kotona nautittavaksi.

Vielä pullosta pari sanaa. Young's Double Chocolate Stout on pullotettu hienoon pulloon, joka sopii hyvin oluenjuojan käteen, ja pulloa koristavat etiketit tekevät oikeutta oluen pehmeälle ja suklaiselle makuelle. Double Chocolate on kuitenkin parhaimmillaan tuopista nautittuna, jolloin sen arvokas musta väri pääsee oikeuksiinsa kuohkean vaahtonsa kanssa. Ja tietenkin sen miedon suklainen aromi tulee parhaiten esiin, kun tätä stouttia hörppää tuopista.

7 kommenttia:

  1. Double chocolate är alltid bra. Allting som heter någonting med double chocolate är bra. Det betyder att det finns dubbelt mer choklad än vad som är normalt. Det är bra.

    Inte alltid.

    Det var en mycket fin analys. Jag blev för övrigt nyfiken på den där purkkin i bakgrunden. Moimoi.

    VastaaPoista
  2. Tack för kommentarer. Choklad är alltid bra, det är sant, även i öl.
    Vilken purkkin menar du? Det ljus eller plastburk, var finns en planta.

    VastaaPoista
  3. Jaha. Det var en kruka. Plastic fantastic. Moimoi.

    VastaaPoista
  4. Joo, men såg du, vad fin ölflaska.

    VastaaPoista
  5. Taas huomaamme taustan merkityksen kuvassa ;). Vai että kelpo olut. Jäi analyysistä semmoinen fiilis, että odotit enemmän. Pitänee tutustua itsekin.

    VastaaPoista
  6. Ehkä vähän enemmän odotin, täytyy myöntää, mutta kannattaa ilman muuta testata. Pistä Lars sitten kommentia, miltä maistui.

    VastaaPoista
  7. Double Chocolate testattu ja erinomaiseksi havaittu. Minusta suklaa maistuu todella selkeästi ja se on pelkästää hyvä asia. Tummaa suklaata, kaakaota jopa kahvia ainakin jälkimaussa. Tummaa ja pehmeää. Ei mikään saunakalja, mutta herkullinen nautiskeluolut. Suosittelen!

    VastaaPoista