lauantai 23. kesäkuuta 2012

Dark Side

Dark Siden mustanvärinen stout-olut on pullotettu jämäkkään, miehekkääseen ja mustaan puolen litran pulloon. Pullon etikettikin on musta ja siinä kirmaa jänis. Tämä pullo vetää puoleensa todellisia raavaita miehiä, joiden kouraan massiivinen pullo istuu kuin kirves metsurin käteen. Luonteikas pullo johtaa oluen ystävää lievästi harhaan, koska Dark Side on kyllä pikimustaa väriltään, mutta maultaan melko mietoa. Tätä stoutia voisikin kuvailla sanoilla helppo ja mauton. Dark Sidessa on kevyttä hapokkuutta ja maussa lievää maltaisuutta. Dark Siden mietoa makua ei seuraa juuri lainkaan jälkimakua.

Dark Siden eduksi katson kuohkean ja kauniin, maitokahvinvärisen vaahdon, joka luo kauniin kontrastin mustan oluen kanssa. Hienoa vaahdon syntymistä edesauttoi varmasti myös uusia kirpparilta löytämäni oluttuoppi.

Dark Side osoittautui varsin miellyttäväksi kokemukseksi kotimaisiin lagereihin tottuneelle oluen litkijälle. Olisin kyllä mielelläni maistellut hieman voimakkaamman ja monipuolisemman makuista stoutia, mutta enköhän löydä sellaisen lähiaikoina.

2 kommenttia: