torstai 14. kesäkuuta 2012

Red Stripe


Tällä kertaa testivuorossa oli jälleen tuttu ja turvallinen vaalea lager-olut. Tämän kertainen valinta ei kylläkään ollut mikään ekoteko, koska testaamani Red Stripe tulee valtameren takaa tuosta reggaen, rommin ja pikajuoksijoiden luvatusta maasta eli Jamaikalta. Red Stripe on pullotettu hieman hassuun, matalaan pulloon, joka muistuttaa lähinnä perinteistä suomalaista yskänlääkepulloa. Voltteja oluesta löytyy 4,7 ja tilavuutta pullolla on kolmannes litra, joten hyvin samankaltaisia ominaisuuksia kuin vastaavilla suomalaisilla tuttavuuksilla. Pullokin on valmistettu samanlaisesta roskalasista kuin kotimaisten oluiden pullot.

Red Stripe on melko miedon makuinen, erittäin raikas ja melko hapokas olut. Väriltään olut on vaalean keltaista, kotimaisia vastaavia hieman vaaleampi ja keltaisempi. Haju on melko mieto, ja kaunista, kuohkeaa vaahtoa syntyi melko vähän. Oluen jälkimaussa on selvää hedelmäisyyttä ja lievää makeutta, mikä tuo pirteän lisän oluen makuelämykseen. 

Red Stripe sopii erityisen hyvin nautittavaksi Jamaikan rantabaareissa reggaen soidessa ja auringon porottaessa. Suomen kalseassa kesäillassa kaipaisin oluelta vähän enemmän luonnetta ja voimakkaampaa makua. Red Stripe kuitenkin osoittaa, ettei Jamaikan maine lepää ainoastaan Usain Boltin ja kumppanien leveillä harteilla. Vähän, kun säät tästä lämpenevät ja aurinko tulee useammin esiin, niin Red Stripen varaan voi järjestellä rattoisia kesäjuhlia myös täällä Suomessa.

(Kuvaa ei ole tällä kertaa, koska Canonin kamera hajosi, kun se tippui lattialle.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti