sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Krusovice Cerne

Aamulla menin läheiseen kierrätyskeskukseen ostamaan olutlaseja uutta olutharrastustani varten. Kierrätyskeskuksestsa löytyi kaksi mainiota lasia: toinen oli perinteisen tuopin tyyppinen puolen litran kuppi ja toinen kolmanneslitran vetoinen Krusovice-oluen logolla varustettu tuoppi. Koska minulla oli nyt virallinen Krusovice-tuoppi, täytyihän minun täyttää se Krusovicellä ja antautua 400 vuoden kokemuksella tehdyn oluen vietäväksi. Krusovice Cerne on tumma lagerolut, jota valmistetaan Tsekissä. Alkoholia oluessa on 3,8 % eli vähemmän kuin kotoisissa litkuissa.

Krusovice osoittautui mielenkiintoiseksi kokemukseksi sekä maultaan että ulkonäöltään. Krusovice on väriltää erittäin tumman ruskeaa, lähes mustaa. Vaahtoa syntyi tuoppiin reilusti, ja se oli väriltään kerman valkoista ja rakenteeltaan kuohkeaa kuin hyvin vatkattu kakkutaikina. Kruovice tarjoaa melko suoran ja yksinkertaisen mauan, jossa on mukana kohtalaisesti hapokkuutta ja aavistus savun makua. Tumman lagerin ominaismaku tuli selvästi esiin, ja aistin myös humalaa tai mallasta Tsekin ylpeyden maussa. Oluen haju ei ollut voimakas, mutta pientä oluen kutsuvaa hajua hienosta, uudesta tuopistani nousi nenääni.

Krusovice osoittautui kelpo olueksi jota voi nautti sellaisenaan tai mahdollisesti maukkaan grilliruoan kanssa. Kohtalaisen matalasta alkoholiprosentista huolimatta puolen litran (kahden tuopin) nauttiminen nousi kohtalaisesti päähän luoden raukean ja väsyneen olon.

2 kommenttia:

  1. Huippublogi! Jaksan lukea tätä mielenkiinnolla, vaikken suuri oluen ystävä olekaan. Ja sitä edellisen päivityksen kirsikkaolutta on pakko päästä maistamaan!

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia Pauliina kauniista ja rohkaisevista sanoistasi. Sähän voisit vaikka tykätä siitä kirsikkaoluesta, kun kerran siideristä pidät.

    VastaaPoista