keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Tiger

Asia Pacific Breweriesin Tiger on vaalea lager, joka on pullotettu 330 ml:n, kohtalaisen tyylikkääseen pulloon. Pullo on melko kapea ja korkea. Kohokirjaimet tuovat pirteyttä ja tyyliä ruskeaan pulloon. Aasialaisittain pullon etiketti on värikäs, ja molemmissa etiketeissä on kuvattu ylväs tiikeri. Tiikeri on kuvattu alaviistosta, mikä korostaa tiikeriä ja sen asemaa. Tiikeri on myös kuvassa ylväässä asennossa, pääkorkealla ja suu ammollaan, ikään kuin karjumassa. Nämä seikat luovat pullolle ja etiketille arvokkuutta, ylväyttä ja voimakkuutta, kuten myös isolla fontilla kirjoitettu oluen nimi Tiger. Arvokkuutta ja ylevyyttä pullolle tuovat myös etiketin aatelisen sininen ja hopea väri.

Maultaan tämä aasialainen tiikeri on mieto ja erittäin hapokas, ei mitenkään voimakas kuin tiikeri. Maussa on mielestäni hiven sitruunaa tai hunajan makeutta, mutta en ole aivan varma. Olut on kepeän raikas ja sopii varmasti mainiosti nautittavaksi kylmänä Etelä-Aasian helteissä. Oluen maku ei hivele makunystyröitä, mutta varsinaisen pettymyksen tarjoaa oluen jälkimaku, joka on valju ja vetinen. Väriltään tämä joitain palkintojakin voittanut olut on vaaleankeltainen, ihan kivan pirteä.

Kevyen raikas olut peittoaa kotimaiset peruslagerit, mutta ei Tiger mitään erityistä makunautintoa tarjoa. Tiger sopii mainiosti janojuomaksi kuumalla kesäsäällä – kuten myös monet muut miedot, vaaleat lagerit.

4 kommenttia:

  1. Salama heijastuu aika ärsäristi pullosta, eikä etiketistä saa siksi kunnolla selvää. Salama ei saisi osoittaa suoraan kohteeseen. Tausta on kiva, jossain penthousessa kuvattu :)

    VastaaPoista
  2. Joo, mä huomasin ton salamaongelman, mutta kun kuva oli muuten niin kiva, niin päätin, että antaa olla.

    VastaaPoista
  3. ei saa juua liikaa ettei käy näin:

    http://www.youtube.com/watch?v=UFPA02lRXFM

    t. thommen

    ps. pää_korkealla ja salamakuva mjooh, juuh, jepsh. mikä vitun penthouse? kolmas kerros tms. jne. moi.

    voi myös käydä näin:

    http://www.youtube.com/watch?v=PH7XaZvidvw

    et otetaan ihan iisisti siellä! ei liikaa arvostella väkijuomia tai imppailla sitä liimaa tai leikata korvia irti vaan et oltais taiteellisii ja syödä maalia tms..!?

    pps. t. thommen

    VastaaPoista
  4. Nää nyt ei ihan liittynyt aiheeseen, mutta pidin varsinki tosta toisesta videosta, ensimmäinen oli vähän liian surullinen.

    VastaaPoista