maanantai 6. elokuuta 2012

Weltenburger Kloster Barock Dunkel


Raamikkaat naiset pyörähtelevät kiekkoringissä, kiekot lentelevät pitkiä kaaria, napsin pistaasipähkinöitä ja hörpin olutta, joka on valmistettu maailman vanhimmassa luostaripanimossa. Mikä voisi olla parempaa? Ehkä jokin.

Weltenburger Kloster Barock Dunkel on tumma lager-olut, joka on pullotettu ruskeaan puolen litran pulloon. Muodoltaan pullo on vähän niin kuin suomalainen olutpullo, joka on venytetty puolen litran kokoiseksi. Aika tylsän näköinen.

Etiketissä on kyllä jo vanhalle luostarioluelle sopivaa arvokkuutta ja historiallista ilmettä punaisine risteineen, vanhahtavine typografioineen ja valkoisine taustaväreineen, joita ympäröi punaiset ja kultaiset reunukset.

Väriltään tämä Saksan ylpeys on tummanruskeaa ja vaahtoa syntyy mukavasti, kun oluen kaataa reiluun puolenlitran oluttuoppiin. Vaahto säilyy oluen pinnalla kohtalaisen hyvin ja on väriltään laimean maitokahvin väristä. Vaahto on kivan kuohkeaa.

Weltenburger Kloster Barock Dunkel on erittäin laadukas ja tasapainoinen olut, jossa on makua, raikkautta ja hapokkuutta juuri oikeassa suhteessa. Jälkimakuakin löytyy sopivasti, joten maku elämys täyttyy juuri sopivasti. Olisiko mauassa jonkinlaista vehnäisyyttä, vai onko kyseessä se kuuluisa humala tai mallas.

Tämä olut maistuu erittäin hyvin ihan sellaisenaan tai erilaisten pähkinöiden kanssa. Voin myös kuvitella, kuinka maukas grilliruoka sopii tämän oluen kanssa kuin nenä päähän.

11 kommenttia:

  1. Perinteinen olutanalyysi tällä kertaa. Kaikkihan ne toimii. Mutta pakko huomauttaa tärähtäneistä kuvista silläkin riskillä, että vastaat "Ite oot tärähtänyt" ;) Keep up the good work!

    VastaaPoista
  2. Joo, vähän tärähteli ja oli vähän huonoa valoa. Yritän panostaa laadukkaampiin kuviin jatkossa.

    VastaaPoista
  3. Perinteisen suomalaisen olutpullon dissaaminen, etiketin yksityiskohtainen erittely sekä vaahdon värin fiilailu (maitokahvi-vertauksen aiheuttaman sylkyvuodatuksen myötä päätin keittää kahvit) tekevät tästä sitä Analyysi-Hannua, josta kaikki naispuoliset ystäväni Twiittaavat. Viimeisten lauseiden olut- ja gastronomiadiskurssien yhteenliuottaminen luovat huumaavan, toki humaltavan lopetuksen Luostarbini-kommentaarillesi. Vitsi ku oon allerginen pähkinöille!

    Thommen

    VastaaPoista
  4. Hannuuuuu! Weltenburger Kloster Barock Dunkel. Jag använde just copy paste. Weltenburger Kloster Barock Dunkel. Jag har sagt det högt några gånger nu. Moimoi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, lång namn det. Det kan vara nuförtiden kanske WKBD. "Ich nehme ein WKBD"

      Poista
    2. Moimoi

      t. Thommen

      ps. http://www.fromoldbooks.org/Sterne-SentimentalJourney/045-winged-cherub-firing-arrow-q75-500x287.jpg

      Poista
    3. Nyt meni Thommenin jutut kyllä jo tosi oudoiksi...

      Poista
    4. Thommen, är det ett foto på dig? moimoi.

      Poista
    5. Märät hiukset kuivuvat. Eli inte ännu. moikkelismoi.

      Thommen

      Poista
  5. Thommen, kiitos taas viiltävästä analyysistä, jota säestät tällä jopa runollisella kielellä, joka tyhjentää padot ja halkaisee kalliot.

    VastaaPoista
  6. Merkur 34C Safety Razor with Bar-Spade Head
    The Merkur 34C is a หาเงินออนไลน์ great looking DE razor, suitable for all deccasino men with a large open 1xbet comb head. It is an excellent choice for wet shaving and the

    VastaaPoista